WIM ROMA

Wim Roma (12 mei 1930) is zijn carriere vroeg begonnen. Op jonge leeftijd trad hij al op tijdens feesten en partijen met zijn gitaar. Ondertussen leerde hij meer mensen kennen die dezelfde liefde voor muziek hadden en samen met Jan Verweij heeft hij op een gegeven moment het duo ‘De Vlissingers’  gevormd. De single ‘Dat oude vertrouwde’ heeft wekenlang in de etalage van platenwinkel Dert aan de Nieuwedijk in Vlissingen gehangen.

Wim Roma kreeg vooral bekendheid met zijn eerste solo-single Belinda (in de week van 23 oktober 1971 Kanskaart bij Joost de Draaier). Onder de naam “De Belmondo’s” heeft hij de single “Ik zie je nu met andere ogen” uitgebracht.  Vervolgens is hij toch weer op de solo-toer gegaan en heeft hij de single Hasta la Vista uitgebracht. 

Zowel solo als met de Belmondo’s is Wim Roma te zien geweest in het TV-programma  van Eddy Becker – Eddy Ready Go-  en het populaire programma  – Op Volle Toeren – met Chiel Montagne als presentator.

Hij heeft samengewerkt met grote namen uit de Nederlanse muziekwereld zoals Jan Boezeroen (John Goverde), Jack Jersey (Jack de Nijs), Jack Verburg, Cock van der Palm en nog vele anderen.

Zijn stem is op menig LP te horen (bv. 16 Spetters) waarop hij o.a. nummers van Vader Abraham, Johnny Hoes en Rob de Nijs coverde.

Momenteel worden zijn eigen nummers volop gedraaid bij Radio Hollandio.  
Op veler verzoek heeft Wim Roma onlangs een nieuwe CD uitgebracht met daarop een aantal oude nummers in een nieuw jasje en een aantal nieuwe nummers. De CD heet: “Laat opa maar schuiven”.

Wim Roma heeft ook aan de wieg gestaan van de grote hit TOEDELOE van De Jantjes, later een hit van One Two Trio.      

Radio Noordzee TOP 50 1974: TOEDELOE!

19 jan  49  —  01 Jantjes – Toedeloe [Vier Wieken]
26 jan  41 49  02 Jantjes – Toedeloe [Vier Wieken]
02 feb  36 41  03 Jantjes – Toedeloe [Vier Wieken]
09 feb  23 36  04 Jantjes – Toedeloe [Vier Wieken]
16 feb  19 23  05 Jantjes – Toedeloe [Vier Wieken]
23 feb  15 19  06 Jantjes – Toedeloe [Vier Wieken]
02 mrt 10 15  07 Jantjes – Toedeloe [Vier Wieken]
09 mrt 10 10  08 Jantjes – Toedeloe [Vier Wieken]
16 mrt 26 10  09 Jantjes – Toedeloe [Vier Wieken]
23 mrt uit de Top 50

Naast zijn carriere als zanger/tekstschrijven/componist liep Wim Roma als dressmen vele modeshows en was een veelgevraagd model voor fotoshoots in de confectie.
Daarnaast heeft Wim Roma een groot aantal modeshows gepresenteerd waaronder shows op de Huishoudbeurs in de Rai in Amsterdam met topmannequins/dressmen van de bekende couturier Frans Molenaar.